Asociația pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit care este practica prin care comercianții reușesc să vândă carnea scumpă, cu 24 de ore înainte să expire. Anunțul a fost postat pe rețelele de socializare, alături de prețurile dinainte și după reducere. Produsele au un discount răsunător, caz în care se află și pieptul de bibiblică.
Potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorului, într-un supermarket din România, 300 de grame de piept de bibilică se vând cu 28.50, prețul pe kilogram fiind de 95 de lei. Cei care aleg alimentul înainte de expirare îl pot achiziționa și la 7,13 lei, prețul devenind mult mai accesibil. Mulți credeau că este o eroare, dar acesta este prețul, după discount!
(CITEȘTE ȘI: Nu e o glumă! Cu câți lei a ajuns să se vândă un vinil al lui Benone Sinulescu azi, la 2 zile de la moartea cântărețului)
Printre alimentele care au reduceri mari, înainte de expirate, sunt și cârnații de oaie. Dacă 250 de grame din acest aliment costă, în mod normal, 13,50 lei, după reducere, prețul ajunge la 6,75 lei.
Un alt tip de carne specială este limba de vițel. 870 de grame se vând, de fel, cu 41,67 de lei. În cazul în care se apropie data de expirare, comercianții par să lase prețul la 20,84 lei. De fel, costă cel puțin 47,90 de lei un kilogram.
Pastrama de oaie costă, înainte de reducere, 28,29 de lei, la 506 grame. După discount, prețul ajunge la 14,14 lei. Și în acest caz, diferența de preț este simțitoare.
O porție de pulpă de mânzat, la caserolă, se vinde cu 43,73 de lei. Dacă expiră în 24 de ore, comercianții lasă prețul până la 21,87 de lei, într-un supermarket din România.